CONDUCTE DIN PVC-U PENTRU CANALIZARE

Conductele de canalizare, realizate din policlorură de vinil neplastifiată (PVC-U), reprezintă principala familie din gama produselor comercializate de 3M Interserv Grup și sunt destinate sistemelor de canalizare exterioară și interioară pentru ape uzate menajere sau industriale, pentru canalizarea meteorică, drenajul și colectarea apelor de infiltrație, precum și deversarea apelor convențional curate.
Tehnologia de fabricație constă în extrudarea continuă, sub formă de tub a materiei prime in stare topită, urmată de calibrarea și răcirea țevii astfel obținute.
După răcire, țeava este tăiata la lungimea standard și un capăt al fiecărei țevi este prelucrat ca mufă, într-o mașină specializată. Principiul de îmbinare a țevilor este cu mufă și garnitură din elastomer.
3 M Interserv Grup  comercializeaza conducte pentru canalizare gravitațională exterioară îngropată, de culoare brun-portocaliu, cu diametrul nominal cuprins între 110 și 630 mm, cu mufă și garnitură din elastomer și rigiditatea inelară conform claselor SN2, SN4 și SN8, corespunzatoare unor sarcini de 200, respectiv 400 și 800 kg/m² de teren, atât cu perete compact, cât și cu perete multistrat.
Pentru canalizarea interioară se produc țevi de culoare cenușiu-deschis, cu mufă și garnitură de elastomer, având diametrul nominal între 32 și 110 mm, precum și tevi cu mufă lisă pentru îmbinare cu adeziv, cu diametrul nominal între 50 și 200 mm.

Țevile din PVC-U sunt mai ușoare decât predecesoarele lor din gresie, beton, fontă sau azbociment, fiind astfel mult mai ușor de transportat și instalat; sistemul de etanșare cu garnitură din elastomer asigură eliminarea infiltrațiilor, respectiv eliminarea riscului de poluare a solului și pânzei freatice.
Stabilitatea chimică a PVC-U asigură posibilitatea utilizării în medii agresive, respectiv soluții acide sau bazice în intervalul de pH cuprins între 2 și 12, săruri, uleiuri minerale sau vegetale, hidrocarburi, la temperatura de regim de max. 60ºC.
Rezistența mecanică a țevilor din PVC-U este remarcabilă, acestea putând prelua sarcini însemnate la o instalare corectă, fiind în același timp mai puțin sensibile la tasări sau deplasări ale terenului, în comparație cu țevile rigide.
Rugozitatea redusă a țevilor din PVC-U elimină posibilitatea depunerilor și favorizează curgerea, debitele posibil de transportat fiind cu 20 % mai mari0față de conductele de beton, numai din diferența de rugozitate.
Durata de viață a țevilor din PVC-U este estimată la peste 50 de ani.


Leave a Comment